Seniorenorkest Lieshout te gast op Terrasconcert Huize Padua

Naast het optreden van Blaasorkest De Muziekvrienden tijdens het Terrasconcert heeft het Seniorenorkest uit Lieshout te kennen gegeven maar wat graag af te reizen naar Huize Padua, om daar een deel van het concert voor hun rekening te nemen. Het concert, dat op 6 juli 2017 om 19:00 zal aanvangen, krijgt op deze manier een prachtige invulling.

Op hogere leeftijd, zo lang en zo goed mogelijk muziek blijven maken, dat was de doelstelling van Seniorenorkest Lieshout bij de oprichting in 1994. Gelukkig is het dat nog steeds en daarnaast staat ook gezelligheid bij het muzikale gezelschap hoog in het vaandel. De leden van dit onderdeel van Harmonie St Caecilia uit Lieshout zijn allemaal 55 jaar of ouder.

Het ledenbestand mag inmiddels regionaal genoemd worden, want de muzikanten komen uit alle windstreken in de omgeving van Lieshout. Het bijna 25 leden tellende orkest staat sinds 2011 onder de bezielende leiding van Piet van Neerven uit Beek en Donk, nadat in dat jaar de toenmalige dirigent en mede-oprichter Bert Brouwers is overleden.

Jaarlijks treedt het orkest zo’n 15 tot 20 keer op, onder meer in verzorgings-, en verpleeghuizen en bij feestelijke gebeurtenissen in Laarbeek, maar ook daarbuiten.

Het repertoire van het orkest bestaat uit prettig in het gehoor liggende muziek zoals polka’s, walsen, marsen en andere populaire muziek van verschillende genres. Maar ook een muzikale opluistering van een eucharistieviering past in hun repertoire.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.